Video

Sindets Dag 2023. 

Indslag med

  • Christina Daa (Udviklingskonsulent, folkekirken Aarhus)
  • Anders Winnerskjold (Rådmand, sociale forhold/beskæftigelse.
  • Anne Margrethe Gad Jørgensen (Konsulent, SIND Rådgivning)
  • Janni Plougmann (Rådgiver, OpenTalk)
  • Filip Ingesman (Konsulent, SIND Rådgivning)
  • Henny Pedersen (Foredragsholder)

 

okt 13, 2023

Flere børn i Aarhus Kommune kan nu få gratis hjælp, når de lever i familier med psykisk sygdom. Projektet “Børn er også Pårørende” er et nyetableret samarbejde mellem SIND Rådgivning og Center for Mestring i Aarhus Kommune. I programmet vil du få viden om, hvordan projektet vil skabe bedre trivsel hos børn (i aldersgruppen 8-14 år), der lever med psykisk sårbarhed i familien. Desuden får forældre et rådgivningsforløb med fokus på børnenes trivsel. I et gruppeforløb får børnene større viden og forståelse for psykisk sygdom og bliver del af et fællesskab af jævnaldrende, hvor de føler sig genkendt og forstået. Forældrerådgivning og kompetenceudvikling er to efterfølgende indsatser i projektet.

Apr 5, 2023

Over 1000 psykologer råber op om børn og unge i stigende mistrivsel i Danmark. Alt for mange unge har det mentalt dårligt – hvordan får vi forbedret deres trivsel?  Projektet ‘Unge i bedre trivsel’ er et tiltag til at løse dette problem.

Julie Krarup, daglig leder fra SIND Rådgivning og projektleder Lars Munk, psykolog ved SIND Rådgivning fortæller om projektet. Over en tre-årig periode forventes minimum 120 unge og 160 forældre tilhørende Katrinebjerg og Frederiksbjerg skoler i Aarhus Kommune at deltage i forløbet, som hjælper unge, der oplever mistrivsel, men ikke modtager hjælp gennem PPR eller er i specialklasse.

Nov 2, 2022