Voksne

Hvordan kan man opleve det at være pårørende?
Som pårørende kan man have tanker og bekymringer, som de fleste andre mennesker er fri for. Det er helt almindeligt at opleve stress, føle sig usikker og alene med sine tanker og bekymringer. Det kan være, du føler dig usikker på, hvad der er det rette at gøre. Måske føler du, du har mistet fodfæstet. Eller måske har du behov for at genvinde styrke, så du kan rumme det, du står i.

Hvem kan henvende sig?
Vores tilbud er til dig, som er pårørende til en nærtstående med psykisk sygdom. Du kan være pårørende til en forælder, en ægtefælle, en søskende, dit barn eller en anden nærtstående. Vi tilbyder både en-til-en samtalergruppeforløb og undervisningsforløb i grupper. Læs mere og tilmeld dig herunder:

"Det var et både informativt og åben for spørgsmål kursus, der meget hjalp mig videre og gav mig redskaber til at kende mere til psykiske sygdomme og dilemmaer omkring støtte af den syge og finde en konstruktiv rolle som pårørerende."

Undervisningsforløb for voksne pårørende

SIND Rådgivning tilbyder hermed en række gratis undervisningsforløb for voksne pårørende i hele Region Midtjylland. Undervisningsforløbet kan være relevant for dig, som er pårørende til en nærtstående voksen (over 18 år) med psykisk sårbarhed eller en psykiatrisk diagnose. Det kan f.eks. være en partner, et voksent barn, en nær ven eller en forælder.

Undervisningsforløbet har til formål at præsentere pårørende for viden, der kan hjælpe med at forstå og håndtere vilkåret som pårørende. Et forløb består af 6 undervisningslektioner, hver gang med udgangspunkt i forskelligt temaer. Formatet er oplæg fra fagpersoner, som herefter drøftes med og blandt deltagerne. I undervisningsforløbet deltager ca. 15-20 pårørende sammen med en gennemgående oplægsholder samt lejlighedsvis inddragelse af relevante oplægsholdere.

Hvis du vil deltage i undervisningsforløbet
Hvis du ønsker at komme på venteliste og blive kontaktet, når vi afholder et forløb i nærheden af dig, skal du kontakte os via nedenstående kontaktoplysninger og oplyse følgende:

  • Navn, telefonnummer og e-mailadresse.
  • By/områder, du ønsker at deltage i.
  • Din relation til din nærtstående med psykisk sårbarhed/sygdom (fx. “partner” eller “voksent barn”) og vedkommendes alder og evt. diagnose.

Oplysningerne behandles fortroligt og anvendes kun i forbindelse med afholdelse af undervisningsforløbet.

Du vil høre nærmere fra os, når vi kan tilbyde plads på et undervisningshold. Grundet stor efterspørgsel, er det meget vigtigt, at I får afmeldt jer forløbet, hvis det ikke skulle være relevant alligevel, hvormed en anden deltager kan få gavn af pladsen.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker mere information om undervisningsrækken, eller er i tvivl om et undervisningsforløb er det rigtige for dig.

Kontakt
Navn: Kirstine Koldborg
E-mail: kko@sindraadgivning.dk

Individuelle samtaler til pårørende

SIND Rådgivning tilbyder gratis, individuelle samtaler til voksne pårørende til nærtstående med sindslidelse. Samtalerne varetages af fagprofessionelle med stor indsigt i både pårørenderollen og psykiske lidelser.

Vi tager udgangspunkt i dine behov
Samtalernes omdrejningspunkt er dit vilkår og din rolle som pårørende. Rummet er dit, og vi tager udgangspunkt i hvad der fylder for dig. For mange kan det være en hjælp at tale om, hvordan du som pårørende bedst muligt passer på dig selv, så du både kan være en vigtig og omsorgsfuld pårørende og samtidig få opfyldt dine egne behov, som den du er. Det kan være du har brug for at tale om fx:

  • Hvilke følelser der bliver vakt i dig i relationen med din nærtstående?
  • Hvor dine grænser går for din støtte og samvær?
  • Hvordan du udtrykker dine behov og grænser?
  • Hvordan du tackler konkrete vanskelige situationer?

Der findes ingen almengyldige svar på sådanne spørgsmål, men vi hjælper dig med at finde dine egne svar.

Varighed
Vi sætter en time af til hver samtale. Der er mulighed for både en enkelt samtale eller et samtaleforløb. Vi vil sammen vurdere hvad der giver mest mening.

Hvem kan henvende sig?
Vores tilbud er til dig som er pårørende til en nærtstående med psykisk sygdom. Du kan være pårørende til en forælder, en partner, en søskende, dit barn eller en anden nærtstående. Vi tilbyder både en-til-en samtaler, gruppeforløb og undervisningsforløb i grupper.

Kontakt
Hvis du ønsker at vide mere eller booke en samtale, kan du enten kontakte os gennem vores landsdækkende telefonrådgivning på 7023 2750, eller du kan sende en mail på kontakt@sindraadgivning.dk

Samtalerne foregår på Gjellerupvej 84, 8230 Aarhus.

Gruppeforløb 2025 for forældre til unge med dobbeltdiagnose


Forløbet
Forløbet består af i alt syv mødegange, som veksler mellem tre individuelle samtaler og fire gruppemøder. De fire gruppemøder har hvert sit tema og faglige oplæg. Du vil kunne dele sorger, bekymringer og glæder med ligesindede. Vi vil komme omkring temaerne:

  1. Rusmidler og diagnoser
  2. Kommunikation og konfliktforebyggelse
  3. Tillid og mistillid, skyld og skam
  4. Omsorg og trivsel for hele familien


De fire gruppemøder foregår på følgende datoer i 2025:

Onsdag den 19. februar kl. 17-19:30
Onsdag den 26. februar kl. 17-19:30
Onsdag den 12. marts kl. 17-19:30
Onsdag den 19. marts kl. 17-19:30

Sideløbende med gruppemøderne er der tre individuelle samtaler med gruppelederen, hvor dine individuelle udfordringer tages op.

Målgruppen
Målgruppen er forældre til unge, der har en dobbeltdiagnose. Dit barn behøver ikke at være udredt og diagnosticeret. Aldersmæssigt skal dit barn være mellem 15-25 år. Gruppestørrelsen vil være mellem 5-10 deltagere. Det er muligt at deltage som par. Alle møderne finder sted i vores lokaler på Gjellerupvej 84 i Aarhus. Det er gratis at deltage.

Kontakt
Ønsker du/I at høre mere eller blive indbudt til en forsamtale med gruppelederen, kontakt Louise Krog på lkr@sindraadgivning.dk eller ring/SMS på 52111315. Hvis jeg ikke svarer på telefonen, så send gerne en SMS, og jeg vil ringe tilbage.