Sindets Dag

 

Vær med når Aarhus markerer Sindets Dag – i 2022 med temaet ”overgange”.

Programmet for Sindets dag byder på en filmkoncert, oplæg fra fagpersoner samt debat med politikere fra regionsråd og byråd. Dagen igennem er informationsstande åbne. Her står foreninger klar til at fortælle om aktiviteter, tilbud og fællesskaber i Aarhus.

Alle er velkomne og der er gratis adgang hele dagen.

Program:

Kl. 13.00 Informationsstandene åbner (Torvet)

Kl. 13.00 – 14.00 Filmkoncert ”Mit Kragelund”, livemusik blandet med filmklip om livet på Kultur- og Kontaktsted Kragelund i Højbjerg (Lille sal)

Kl. 14.00 – 14.15 Åbningstale ved Anders Winnerskjold, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse (Torvet)

Kl. 14.20 – 15.00 Oplæg og debat ”Indsatser i Psykiatriens Hus Aarhus – muligheder og tilbud i overgange” ved Helene Flintholm, socialrådgiver og Martine Bæk, sygeplejerske, Psykiatriens Hus Aarhus (Møderum 1)

Kl. 14.20 – 15.00 Oplæg og debat ”Hvad lykkes psykiatrien med – erfaringer om gode overgange” ved Mikkel Rasmussen, psykiater, næstformand i Dansk Psykiatrisk Selskab samt medstifter af Psykiatri-Listen (Møderum 2)

Kl. 15.00 – 15.30 Oplæg ”Bedre mental sundhed og en styrket indsats til mennesker med psykiske lidelser – indblik i arbejdet med det faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien” ved Knud Kristensen, medlem af Det Etiske Råd, Rådet for Socialt Udsatte samt tidl. mangeårig landsformand for SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed (Store sal)

Kl. 15.45 – 17.00 Debat ”Hvordan skaber vi gode overgange ml. behandlings- og socialpsykiatrien? Hør og stil spørgsmål til politikere fra regionsrådet og byrådet samt læge og tidl. praksiskonsulent Gerner Fly (Store sal). Fra Psykiatri- og Socialudvalget Region Midtjylland: Jacob Klærke (F), Rose-Marie Mollerup (P), Ditte Fredensborg (A), Steen Jakobsen (V). Fra Social- og Beskæftigelsesudvalget Aarhus Kommune: Eva Borchorst Mejnertz (S), Jan Ravn Christensen (SF), Katrine Vinther Nielsen (EL), Mette Skautrup (KF).

Kl. 17.00 Informationsstandene lukker (Torvet)

En kæmpe hjerne

I forbindelse med Sindets dag kommer Dokk1s kæmpe hjerne også op af kælderen. Hjernen er skabt af en En Hemmelig Klub i forbindelse med Maker Faire 2020.

Besøg hjernen, hvis du f.eks. står og mangler nye, gamle minder, tanker eller idéer til eksempelvis en eksamensopgave, et eventyr eller en hule i skoven.

Alle hjerner er forskellige, og du kan ikke regne med, at du forstår det hele med det samme. Det kan være forvirrende at bruge to hjerner og det vil føles lidt som at være alene i et fremmed hus, men giv dig tid til at vænne dig til at tænke sammen med en ekstra hjerne. På den anden side vil du opdage, at din oprindelige hjerne og bibliotekets lånehjerne har mere til fælles end du tror. 

Om Sindets Dag

Den internationale dag World Mental Health Day afholdes hvert år den 10. oktober over hele verden. I Danmark kaldes dagen for Sindets Dag og markeres med arrangementer rundt om i landet. Formålet er at skabe global opmærksomhed og forståelse for mental sundhed.

Informationsstande på dagen

• SIND Rådgivning

• Bedre Psykiatri Aarhus

• SIND Aarhus-Samsø

• Røde Kors Aarhus

• det usynlige – handicap som ingen ser

• Folkekirken i Aarhus

• CSM Midt Nord

• Gallo Huset

• Social Sundhed

• Recoveryskolen Aarhus

Sindets dag 2022

Arrangør: Hovedbiblioteket

Dato og tidspunkt

10. okt 2022

13:00 – 17:00

Pris og billet

Gratis
Kræver ikke tilmelding

Lokation

Dokk1